Stichting Buitengewoon Actieve Breinen  
Bezoekadres: Anna van Hannoverstraat 4 - unit I2.04 Postadres: Florence Nightingalelaan 84 's-Gravenzande

Werving en selectie specialisatie neurodiversiteit

Duizenden mensen met een andere “bedrading”, met ASS (op het autisme spectrum), ADHD, ADD, hoogbegaafden en andere neurodivergenten staan aan de kant terwijl zij arbeidsgeschikt en zeer gemotiveerd zijn om aan de slag te gaan. Wij organiseren een training voor verdieping van het vak van werving en selectie. De training is toegespitst op deze speciale neurodiverse sollicitanten en ontwikkeld door ervaringsdeskundigen.

Je krijgt neurodiverse kandidaten minder snel aan jouw tafel terwijl ze wel geschikt zijn voor een vacature. Zij lopen vast op de wensen in wervingsteksten en het gebrek aan eenduidigheid in (standaard) sollicitatieformulieren. Daarbij verliezen zij zich in de rol van “sollicitant” en vergeten wat ze echt te bieden hebben voor een functie. Of zij komen nooit tot solliciteren omdat ze moeite hebben met onderhandelen, bijvoorbeeld omdat dit ver afstaat van hun gewoonlijke manier van communiceren. Vanuit een combinatie van onzekerheid en eerlijkheid geven deze kandidaten soms niet relevante persoonlijke informatie die jou toch beïnvloeden in je keuze, met als gevolg een gemiste kans op een uitstekende vervulling van een vacature.

Onze trainers met ASS en ADHD geven inzicht in:
• Hoe je deze sollicitanten makkelijker aantrekt en in beeld krijgt;
• Het verbeteren van wervingsteksten van vacatures en hoe je beter duidelijk maakt wat je vraagt;
• Hoe je een check uitvoert of eisen en wensen voor een vacature relevant en realistisch zijn;
• Hoe je de potentiële medewerker filtert uit de mens in de rol van sollicitant en een goede selectie maakt;
• Hoe meer duidelijkheid te krijgen over wat een sollicitant nodig heeft om goed te functioneren en te bepalen of deze overeenstemmen met jouw eisen en wensen voor de vacature;
• Hoe je een sollicitant eenvoudig kunt laten ontspannen waardoor je relevante informatie krijgt en de juiste keuze kunt maken.

Deze training is bestemd voor HRM functionarissen die zich bezig houden met werving en selectie van personeel. Je krijgt inzicht in het werven en selecteren van medewerkers met ASS, ADHD, ADD, hoogbegaafden en andere neurodivergenten.

De prijs van deze training is € 175. Dit is inclusief koffie/thee, een koekje en een Certificaat voor Werving en Selectie specialist neurodiversiteit

Geef je nu op! 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Map