Stichting Buitengewoon Actieve Breinen  
Bezoekadres: Anna van Hannoverstraat 4 - unit I2.04 Postadres: Florence Nightingalelaan 84 's-Gravenzande

Basistraining narcistisch gedrag herkennen

Neurodivergenten krijgen in hun leven vaker te maken met mensen die narcistisch gedrag vertonen dan neurotypische mensen. Dit is geen teken van zwakte maar kan het gevolg zijn van een combinatie van eigenschappen als een groot verantwoordelijkheidsgevoel, loyaliteit, doorzettingsvermogen en verminderd zelfvertrouwen. 

Als zorgmedewerker of welzijnswerker krijg je in zo'n geval ook te maken met de gevolgen van een ziekmakende relatie in het leven van de cliënt. Het wordt ingewikkeld als je beseft dat narcistisch gedrag voor de buitenwacht meestal niet te merken is aan de persoon met een narcistische persoonlijkheidsstoornis zelf maar aan de mentale klachten van degenen die dicht bij hem/ haar in de buurt zijn. Om deze mentale klachten te kunnen scheiden van de beperkingen en belemmeringen waar iemand met ADHD, ADD, ASS en andere neurodivergenten mee te maken hebben, is kennis nodig over hoe je narcistisch gedrag herkent en hoe ermee om te gaan.

We hebben een programma opgesteld voor zorgverleners, welzijnswerkers en andere hulpverleners in de vorm van een basistraining. Samen met deze professionals nodigen we graag mensen uit die te maken hebben (gehad) met narcistisch gedrag van een naaste/ relatie en hiervan herstellen of hersteld zijn.

  • Wat is er aan de hand met een "narcist"?
  • Hoe herken ik narcistisch gedrag:

- bij de persoon met een narcistische persoonlijkheidsstoornis;
- bij de partner/ naaste van een "narcist"?

  • Hoe maak ik mijn vermoeden bespreekbaar?
  • Hoe kan ik het slachtoffer van narcistisch gedrag helpen?
  • Hoe ga ik om met iemand die narcistisch gedrag vertoont?
  • Welke hulp is er voor de slachtoffers? 
  • Welke hulp is er voor de "narcist" en wanneer kan deze wel ingeschakeld worden?

Deze training is geschikt voor iedereen die te maken heeft met narcistisch gedrag, persoonlijk of professioneel, en in actie wil komen om dit bespreekbaar te maken en tot oplossingen te komen.

Deelname professionals: € 42,50

Bijdrage (voormalig) slachtoffers € 7,50


 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Map