Stichting Buitengewoon Actieve Breinen  
Bezoekadres: Anna van Hannoverstraat 4 - unit I2.04 Postadres: Florence Nightingalelaan 84 's-Gravenzande

Samen ontdekken wat werkt voor jou

Wij personen met een BAB belanden, doordat ons brein anders werkt, geregeld in situaties waarin wij bijvoorbeeld het overzicht kwijtraken of in conflicten terechtkomen, thuis en op ons werk. 

Stichting BAB biedt maatwerktrajecten aan om jou duurzaam te helpen je leven weer op te pakken, zowel in je werk- als in je leefomgeving. Stel je eens voor dat jouw brein een gave is. Laten we samen ontdekken hoe we jouw unieke eigenschappen in jouw voordeel in kunnen zetten. Mensen als wij zijn op ons best wanneer onze werkzaamheden bijdragen aan een levensdoel, zodat ons verlangen naar zingeving wordt vervuld.

Het niet zinvol mogen of kunnen inzetten van individuele kernkwaliteiten is een voedingsbodem voor stress, wat zich uit in problemen met planning en structuur, een laag gevoel voor eigenwaarde, angst, spierspanning, slaapproblemen, piekeren en uitputting. Wij krijgen daardoor eerder last van depressie, burn-out en/of andere gezondheidsproblemen. Wanneer we samen op zoek gaan naar jouw persoonlijke kernkwaliteiten en hoe die zinvol ingezet kunnen worden, dan kun je herstellen, zowel persoonlijk als op de werkvloer. Hoe mooi zou het zijn om jouw Buitengewoon Actieve Brein in te kunnen zetten als een gave? Wat kun jij doen om een stapje dichter te komen bij hoe jij het wilt?

Het effect van (langdurige) ziekte            

Wanneer je een tijd last hebt gehad van (psychische) gezondheidsklachten, bent behandeld in de (geestelijke) gezondheidszorg en langdurig uit het arbeidsproces bent geweest, kan er een drempel zijn om weer te gaan werken. Jouw leven is veranderd. Zelf ben je veranderd en vaak ook je relaties. Je hebt jezelf op een andere manier leren kennen en vindt misschien andere dingen belangrijker dan voor je ziekte.                              

Terug of een andere weg inslaan                          

Teruggaan naar je oude omgeving, ook je werkomgeving, kan heel confronterend zijn. Je ervaart het verschil tussen het moment voor de uitval en nu. Jouw leven is op een persoonlijk niveau verder gegaan, net als de ontwikkelingen op de werkvloer, zowel praktisch als de onderlinge sfeer. Mensen kijken anders naar jou en hebben andere verwachtingen. Los daarvan heb je misschien andere interesses (her)ontdekt. Je kunt een kloof ervaren tussen jezelf en de mensen die je opnieuw ziet.

Wat ga je doen? De kloof overbruggen of een andere weg inslaan? Dit alles kun je beslissen tijdens jouw re-integratietraject.

Nog nooit gewerkt

Stel dat je op een heel jonge leeftijd al arbeidsongeschikt (bijvoorbeeld Wajong) bent verklaard, maar je moet zonder of met heel weinig werkervaring nu toch re-integreren. Je hebt misschien een idee hoe het is om te werken, hoe jij je zou voelen in een werkomgeving, met collega's en taken. Toch heb je dit nooit ervaren. Wij bieden een omgeving waar je die ervaring kunt opdoen, samen met anderen, die ook een GGZ achtergrond hebben.

Ervaringsdeskundigen 

Wij staan naast jou bij de (her)ontdekking van jezelf, het nemen van beslissingen en het zetten van de eerste stappen voor re-integratie. Zelf zijn wij ooit deze weg gegaan en we kennen de hindernissen en mogelijkheden. Neem via onderstaand formulier contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken:

Extra mogelijkheden om via het UWV te re-integreren 

Vanaf 1 mei 2019 vergoedt het UWV extra hulp voor jouw re-integratie. Wij kunnen deze hulp bieden. 

Wanneer je door psychische klachten in een isolement bent geraakt en weinig of geen contact meer hebt met mensen buitenshuis. Wanneer je niet weet hoe je met re-integreren moet beginnen. Wanneer vaste dagbesteding of vrijwilligerswerk eigenlijk al een te grote stap voor je is.

Bij Stichting BAB werken mensen die dit ook hebben meegemaakt. Zij weten hoe je kunt opkrabbelen en weer een nieuw leven opbouwen. Een fijn leven met vriendschappen, leuke bezigheden en uiteindelijk zinvol werk. 

Huisbezoek of een afspraak in een omgeving waar jij je meer op je gemak voelt, is mogelijk. Durf jij deze allereerste stap te zetten?

Neem contact op met: Margriet Pakvis: margriet.pakvis@stichting-bab.nl, Peter Pakvis: 06-36159154 (bellen, sms, whatsapp) 

Of kom vrijblijvend langs op onze Open Info Desk aan de Anna van Hannoverstraat 4, kamer I2.05 in Den Haag.

 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Map