Stichting Buitengewoon Actieve Breinen
voorlichting  reïntegratie begeleiding

Laatste BAB nieuws 

Onze Workshops & Lezingen zijn tot nader order uitgesteld vanwege de COVID 19 crisis.  

 De podcast ADHD Dingen is NU online!

We zijn zo trots op onze vrijwilligers. In deze tijd dat dreuzels in paniek over elkaar rollen van ellende, creëerden een talentvolle jongedame en jongeman een heuse podcast. 

De opnametechniek, (research voor de) interviews, de presentatie komen allemaal voor rekening van Nirma Haggenburg. Het niet te missen logo komt voort uit het immer creatieve brein van Martin Groenenberg. En je raadt het al, het zijn beiden mensen met een BAB.


Voor UWV klanten is op deze pagina meer gericht nieuws te vinden.

 Lees hier onze maatregelen omtrent het Corona virus. 

Beste bezoeker, relatie, lotgenoot, Buitengewoon actief brein,

In deze voor ons allen onzekere periode staan de medewerkers van Stichting BAB ten alle tijden tot jouw dienst. Wij zijn daarom altijd bereikbaar via whatsapp op nummer: 06-36 159 154

Zit je omhoog, wordt het je teveel, heb je iets nodig, klein of groot, aarzel dan niet om contact op te nemen. App even kort wie je bent en wat je vraag is. Zodra we het lezen komen wij in actie. Naar aanleiding van de nieuwe maatregelen rondom Covid-19 is er een protocol opgesteld. 

Uit eigen beweging, voor bescherming van de kwetsbare mensen in onze samenleving voor het Corona virus, hebben we besloten om zowel de groepsactiviteiten als de individuele coaching tot de eerste week van april te stoppen. Live voorlichtingsbijeenkomsten, workshops en trainingen worden uitgesteld.

Wie een traject bij ons volgt, krijgt nader bericht over de voortzetting. Dat geldt ook voor hun begeleiders van UWV.

We beraden ons op digitale mogelijkheden om aan onze doelstellingen te werken. We kunnen ons iets voorstellen bij mensen (kinderen èn volwassenen) met ADHD en quarantaine... Ook bij de onrust die mensen met ASS (en ADHD) zullen voelen bij de grote veranderingen, het hamsteren en paniekerige berichten. Hoe we gaan werken aan maatschappelijke deelname voor onze doelgroep in deze omstandigheden, vraagt om creatief denken. Gelukkig zijn we daar goed in.

Wij hebben vertrouwen in de overheid en de stappen die zij nemen in deze tijden van crisis. Wij volgen dan ook het advies van de Rijksoverheid en het RIVM op. We houden je op de hoogte wanneer ons protocol verder moet worden aangescherpt of mag worden opgeheven. Wordt vervolgd...

 

 Een nieuwe lente, nieuwe namen.

 

 


Bij Stichting Buitengewoon Actieve Breinen zijn dit jaar weer twee nieuwe mensen als vrijwilliger erbij gekomen, t.w. Sevana Koorevaar. Sevana is Trainer/ ADHD Coach in opleiding en NLP Practioner. 

Ze loopt stage bij ons en naast ervaring opdoen is Sevana breed inzetbaar en ondersteunt ze diverse vrijwilligers.


Het tweede nieuwe talent is Katrin Adami, ZZP en vrijgevestigde ADHD Coach, NLP Practioner en Katrin is bezig om de opleiding Systemisch Werk (Verdieping) bij de 1e Verdieping af te ronden.

Samen met Stichting BAB organiseert Katrin een Workshop voor Ouders van ... Daarnaast is Katrin samen met Peter J. Pakvis bij de Stichting verantwoordelijk voor de Familie Opstellingen Systemisch Werk (volgens B. Hellinger).

 

In de BAB Agenda zie je in een oogopslag welke activiteiten we organiseren.


 

Stichting BAB organiseert regelmatig workshops, lezingen, cursussen en trainingen. De meeste zijn gratis of anders tegen kostprijs. 

Kijk in onze BAB Agenda of op de Vrijwilligersacademie van Den Haag Doet. 

 Lees hier onze maatregelen omtrent het Corona virus.

Voor onze UWV klanten is hier meer nieuws te vinden.

Beste cliënt,

Naar aanleiding van de nieuwe maatregelen rondom COVID-19 hebben we een protocol opgesteld. Dit stellen we in voor bescherming van de mensen die een zwakke gezondheid of verminderde weerstand hebben. De aanwezige medewerkers zijn gezond en kunnen tegen een stootje, maar ieder van ons kan een kwetsbaar persoon aansteken. Dat willen we voorkomen.

  • We geven je geen hand en houden afstand.
  • We wassen zeer regelmatig onze handen, onder andere voor het inschenken van drinken.
  • We komen niet met ziekteverschijnselen op het werk. Is jouw coach verkouden of grieperig, dan blijft      deze thuis en zeggen we de afspraak af.
  • Mocht je een afspraak hebben en ben je zelf verkouden of grieperig, zeg de afspraak dan af. Dat mag ook op het laatste moment.
  • Kom je bij ons binnen met ziekteverschijnselen als bijvoorbeeld een snotneus, keelpijn, verhoging of koorts, hoesten, benauwdheid/ kortademigheid, niezen of grieperige spierpijn, dan sturen we je direct weer naar huis.
  • Moet je met het openbaar vervoer reizen en is er geen andere mogelijkheid, dan heb je het recht om een afspraak af te zeggen in verband met risico’s.

Wij hebben vertrouwen in de overheid en de stappen die zij nemen in deze tijden van crisis. Wij volgen dan ook het advies van de Rijksoverheid en het RIVM op. We houden je op de hoogte wanneer ons protocol verder moet worden aangescherpt of mag worden opgeheven.

Ook bij overmacht streven wij ernaar om jouw traject zo goed en zorgvuldig mogelijk te blijven uitvoeren. We houden hoe dan ook digitaal contact. Heb je vragen hierover, neem even met mij op via onderstaande contactgegevens. Ik communiceer ook over het protocol en de gevolgen voor jouw traject met instanties. 

Dan willen wij nog toevoegen dat wij iedereen die door dit virus direct of indirect getroffen is, heel veel sterkte wensen.

Alvast dank voor je begrip. Hopelijk tot de volgende afspraak in goede gezondheid.

Het team van Stichting Buitengewoon Actieve Breinen.

''Margriet (52) weet sinds vijf jaar dat ze autisme heeft'' 

Ze voelde zich altijd al anders dan anderen. Maar aan autisme had Margriet Pakvis (52) nooit gedacht. Tot ze vijf jaar geleden de diagnose ASS kreeg. “Eindelijk snapte ik waardoor ik steeds weer vastliep in mijn leven.”

Lees het hele verhaal op (klik op de blauwe link)   https://www.libelle.nl/huis-tuin-feestje/dit-is-mijn-leven-autisme/ 

Informatie over de cursus 'Herstellen doe je Zelf' 

Woon je in Den Haag, ben je behandeld in de GGZ, ben je 18 jaar of ouder en wil je voorbereid worden op vrijwilligerswerk? Dan is de training Herstellen Doe Je Zelf wat voor jou!  

Voorbereiding op vrijwilligerswerk.

De training "Herstellen doe je Zelf" is speciaal voor degene die last hebben (gehad) van psychische klachten die zoeken naar passende dagbesteding of vrijwilligerswerk.

De training wordt gegeven door ervaringsdeskundige begeleiders. Zij zijn dezelfde weg gegaan. Termen als "eigen kracht" en "zelfredzaamheid" krijgen pas waarde met een goede voorbereiding. Eerst geef je het verleden en de tijd in de GGZ een plekje. Welke sterke eigenschappen heb je gebruikt om overeind te komen in die tijd? Daarna focussen we ons op hoe je deze talenten kunt gebruiken voor het opbouwen van een mooie toekomst. Je gaat sociale vaardigheden versterken en sociale contacten uitbreiden, haalbare doelen stellen en deze visueel maken. Het vinden van een bij jou passende dagbesteding of vrijwilligerswerk wordt dan veel makkelijker. 

Mededelingen.  

Met een gevoel van intens verdriet hebben wij op 5 september 2019 afscheid moeten nemen van Wladyslav Pauw Van Hanswijck de Jonge, onze vaste medewerker van het eerste uur. Wlady was al bijna een jaar erg ziek, maar hield tot op het laatst, samen met ons, hoop op herstel. Zijn uiterst positieve instelling voor het leven, doortastend en respectvol, is een blijvend voorbeeld voor ons allemaal.Stichting Buitengewoon Actieve Breinen en haar medewerkers zullen de komende dagen met gepaste rouw de meest onvermijdelijke zaken afhandelen. Namens al deze medewerkers condoleren wij zijn naaste familie, zijn verloofde en haar familie en zijn vele, vele vrienden. Wij wensen hen veel kracht en wijsheid in deze dagen.
 
 
 
 
Opbellen
E-mail