Laatste BAB nieuws

Vanaf heden hebben wij weer een Open Info Desk. 


Klik hier voor (nog) meer informatie. 

Lust je koffie, espresso, latte of cappuccino? Of liever thee of chocomelk?

Stichting BAB heeft sinds kort GIO Coffee als partner voor haar koffie en thee specialiteiten. Goede producten voor een goede prijs. 

Omdat gastvrijheid bij ons hoog in het vaandel staat, kun je bij ons altijd genieten van GIO Coffee. Klik op de afbeelding voor meer informatie.

Vacatures

Wij werven onze vrijwilligers altijd via de vacature bank van PEP/Den Haag Doet. Kijk daar voor onze, maar ook andere, leuke vrijwilligersvacatures. Hier volgt een korte samenvatting:

- Voor ons ImpulsWoortblind Praat en Ontmoet Café in Den Haag zijn wij op zoek naar een tweetal vrijwilligers. (Vacaturenummer T965053

- Onze Stichting heeft sinds 1 januari dit jaar een nieuwe en eigen locatie op De Gaarde 51 in Den Haag. We willen dat natuurlijk feestelijk vieren met een tweetal open dagen met onze vrijwilligers en (zakelijke)relaties. (Vacaturenummer T965059)

Kijk, met de vacaturenummers bij de hand, op de website van Den Haag Doet voor meer uitgebreide informatie. *  Alleen daar kun je ook reageren op de vacatures.  *

 Hyperfocus Werkt. 

 

Hyperfocus Werkt gaat binnenkort meer van haar plannen bekend maken. Hyperfocus Werkt brengt werkgevers en werknemers bij elkaar om gebruik te maken van het fenomeen hyperfocus bij de inzet naar werk. Wij zijn druk in de weer met alles, maar zijn natuurlijk ook benieuwd naar jullie reacties.

 

 

Toekenning Haags Keurmerk. 

''Margriet (52) weet sinds vijf jaar dat ze autisme heeft'' 

Ze voelde zich altijd al anders dan anderen. Maar aan autisme had Margriet Pakvis (52) nooit gedacht. Tot ze vijf jaar geleden de diagnose ASS kreeg. “Eindelijk snapte ik waardoor ik steeds weer vastliep in mijn leven.”

Lees het hele verhaal op (klik op de blauwe link)   https://www.libelle.nl/huis-tuin-feestje/dit-is-mijn-leven-autisme/ 

Informatiebijeenkomst 'Herstellen doe je Zelf' 

Woon je in Den Haag, ben je behandeld in de GGZ, ben je 18 jaar of ouder en wil je voorbereid worden op vrijwilligerswerk? Dan is de training Herstellen Doe Je Zelf wat voor jou! Meld je aan voor de informatiebijeenkomst op 21 augustus. 

 Voorbereiding op vrijwilligerswerk.

Het gaat hier om een informatiebijeenkomst over de training "Herstellen doe je Zelf". Deze training is speciaal voor deelnemers die last hebben (gehad) van psychische klachten die zoeken naar passende dagbesteding of vrijwilligerswerk.

De training wordt gegeven door ervaringsdeskundige begeleiders. Zij zijn dezelfde weg gegaan. Termen als "eigen kracht" en "zelfredzaamheid" krijgen pas waarde met een goede voorbereiding. Eerst geef je het verleden en de tijd in de GGZ een plekje. Welke sterke eigenschappen heb je gebruikt om overeind te komen in die tijd? Daarna focussen we ons op hoe je deze talenten kunt gebruiken voor het opbouwen van een mooie toekomst. Je gaat sociale vaardigheden versterken en sociale contacten uitbreiden, haalbare doelen stellen en deze visueel maken. Het vinden van een bij jou passende dagbesteding of vrijwilligerswerk wordt dan veel makkelijker.

Lees meer hierover op de pagina Reïntregratie/Herstellen doe je Zelf.