Stichting BAB is volop bezig met het uitpakken van dozen, de ruimte zo praktisch mogelijk in te delen en om alles weer op te starten. Het kan dus zijn dat berichten, telefoontjes of mailtjes iets langer op antwoord moeten wachten. Onze excuses hiervoor. Wij doen onze uiterste best om zo snel mogelijk te reageren.

Crowdfunding voor de verhuiskosten bij de 1% Club

Klik hier voor de crowdfunding pagina 

 

  • Wat gaat er gebeuren?

Per 1 januari 2019 gaat Stichting Buitengewoon Actieve Breinen verhuizen naar een nieuwe locatie. Op De Gaarde 51 in Den Haag zetten wij onze werkzaamheden voort, het begeleiden van mensen met een psychische achtergrond (ADHD/ASS) bij de participatie in de maatschappij. 

Stichting Buitengewoon Actieve Breinen zet zich in voor erkenning van de eigenschappen van mensen in het Autisme Spectrum en met ADHD zodat zij daar juist op een positieve manier gebruik van kunnen maken in hun leven.

Wij vinden dat (GGZ) diagnoses thuis horen in de gezondheidszorg op dossiers en behandelplannen. Wij spreken over een buitengewoon actief brein. Dit is neutraal en bedoeld om duidelijkheid te geven in sociaal contact, op school en op het werk over wie wij zijn.

Wij mensen met een BAB beleven de wereld anders, voelen en denken associatief en hechten meer belang aan persoonlijke waarden. Wij zijn doelgerichter en hebben een groter verantwoordelijkheidsgevoel. Wij zijn de jagers die leven tussen de grazers. Dit komt omdat wij hyperalert zijn. We hebben een andere beleving van tijd en willen onze energie inzetten voor dat wat ons hart raakt. Wanneer onze persoonlijke doelen ondergesneeuwd worden door tegenstrijdige maatschappelijke verplichtingen en opvattingen, kunnen wij ons niet goed focussen. Stress, verveling en mentale en lichamelijke klachten zijn het gevolg.

Wij hebben zelf een BAB, organiseren lotgenotencontact en begeleiden vrijwilligers die herstellen van psychische klachten, onder andere bij het organiseren van maatschappelijke projecten.

Daarnaast geven we voorlichting over de unieke eigenschappen van mensen met een BAB en hoe ieder zijn persoonlijke eigenschappen kan ontdekken inzetten op een gezonde, evenwichtige manier.

Bank; ABN AMRO NL98ABNA 0833 1439 21

KvK 67350364, RSIN 856943344


KvK inschrijving (pdf-download)  Statuten (pdf-download) 

Ons vrijwilligersbeleid (pdf download)


Feedback en klachten - Algemene voorwaarden -  Disclaimer

Bij het BABLab helpen mensen met een Wajong anderen op weg naar participatie en werk. 

Voor het project BABLab1 hebben we 24 mensen met autisme/ASS en/of ADHD of een andere GGZ diagnose, geselecteerd.

Er zijn drie groepen gestart met de cursus “Herstellen doe je Zelf", waarin zij zichzelf en elkaar beter leren kennen, het verleden een plekje geven en bepalen wat zij in de toekomst willen. Deze training wordt gegeven door ervaringsdeskundigen.

Bijna iedereen bij Stichting BAB heeft een diagnose gekregen, heeft met zijn/haar beperkingen om leren gaan en eigen talenten en kracht leren inzetten op een gezonde manier. Bij de stichting kom je als het ware in een warm bad terecht, ben je onder deelgenoten die jou begrijpen.

Heb je een GGZ achtergrond, een Wajong of WIA uitkering en ook interesse in de training of andere onderdelen van een re-integratietraject? Bij Stichting BAB krijg je een goed beeld van wat je kunt, voor hoeveel uren, op welke werkplek en onder welke voorwaarden. Dit communiceren we samen naar instanties als UWV en gemeente en bemiddelaars.

Let op

Misbruik van onze naam op website waar (illegale) medicatie wordt verkocht

In verband met subtiele verwijzingen naar onze stichting op een website waar medicatie wordt verkocht, melden wij het volgende

Stichting Buitengewoon Actieve Breinen*) heeft geen enkele binding, commercieel of anderszins,met (farmaceutische) fabrikanten/ handelaren/ middelen en GGZ instellingen. 

Ook hanteert Stichting Buitengewoon Actieve Breinen*) een neutraal standpunt jegens (farmaceutische) fabrikanten/ handelaren/ middelen en GGZ instellingen.

* Of één van haar medewerkers, projecten, activiteiten en publicaties